روابط عمومی و امور بین الملل سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان:
در این نشست که به میزبانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد، جمال حیدری، رئیس اداره استعدادهای درخشان استان خوزستان و رئیس دبیرخانه اجرایی این جشنواره، گزارشی از چهار دوره این جشنواره ارائه داد و سپس درباره آیین پایانی این جشنواره تصمیم گیری شد.
حیدری، در ابتدا به گزارش آماری چهار دورۀ گذشته این جشنواره اشاره کرد و گزارش داد: نخستین دوره جشنواره ملی فردوسی به صورت قطبی و دومین دوره آن به صورت ملی و صرفا در بخش دانشآموزی اجرا شد که در نخستین دوره ۵۷۱اثر و در دومین دوره ۱۰۰۰اثر از دانشآموزان سمپادی به دبیرخانه جشنواره رسید. از سومین دوره به بعد نیز دو بخش دانش آموختگان و فرهنگیان اضافه شد که تعداد کل آثار شرکت کننده به ۱۵۰۱اثر رسید. در چهارمین دوره نیز ۶۴۵۵اثر در بخش دانش آموزی و ۳۴۲اثر در بخش فرهنگیان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
وی بیان داشت امسال با رشد سه برابری نسبت به سال گذشته، ۵۷اثر دانش آموزی و ۲۲اثر در بخش فرهنگیان توسط هئیت داوران انتخاب شدهاند و در ادامه به بررسی آمار برگزیدگان نخستین تا چهارمین دوره جشنواره ملی فردوسی پرداخت و تاکید کرد: هئیت داوران، هر سال بسیار دقیق و بدون در نظر گرفتن ملاحظهای بر اساس شاخصهای مربوط، آثاری را در سه سطح برگزیده، شایسته تقدیر و اثر خوب و در چهار قالب شعر، مقاله، داستان و نثر ادبی به عنوان منتخب اعلام میکنند اما به جهت کیفیت جشنواره و شاخصها در سنجش آثار، گاهی در بخشی هیچ اثری به عنوان اثر برگزیده اعلام نشده است، برای مثال در این دوره با اینکه مقالات ارسال شده بیش از هزار اثر بودهاند اما هیچ کدام به عنوان برگزیده انتخاب نشده اند.
همچینین درباره هئیت داوران بیان کرد: بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری جشنواره، داوران نیز در دو بخش نخست برای پایش و بخش پایانی از میان استادان و مدرسان متخصص از شهرهای اهواز، شهرکرد، تهران، ساری، تبریز و قزوین انتخاب شدند.
وی گفت: طبق گزارش دبیرخانه این جشنواره، ۴۶۱دبیرستان در این جشنواره مشارکت فعال داشتند و استانهای خوزستان، لرستان و آذربایجان شرقی بر اساس درصد آثار به تعداد دانش آموزان سمپادی، سه استان برتر چهارمین جشنوارۀ ملی فردوسی اعلام شدند.
حیدری همچنین به پراکندگی بیشتر آثار منتخبان نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت:در دور گذشته منتخبان از ۱۴استان کشور بوده اند و امسال پراکندگی آثار منتخب به ۲۴استان رسید که خود نشان دهنده تلاشهای اثرگذار برگزار کنندگان و توزیع مناسب ظرفیت ها برای شرکت در این جشنواره است.
دبیر چهارمین جشنوارۀ ملی فردوسی در پایان اعلام کرد: ۱۳تیر ماه کارگاههای آموزشی و ۱۴تیرماه ۱۴۰۱آیین پایانی جشنواره در تهران برگزار خواهد شد.
در این جلسه خانم یاوری، ریاست سازمان سمپاد، آقای فتحی نژاد، معاونت برنامه ریزی و مدیریت مدارس سمپاد و آقای بهرامی، مدیر کل امور مالی و اداری سمپاد، آقای رسولی، معاون معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری،آقای یوسف زاده، ناظر مجلات رشد، آقای قنواتی مدیر آموزش و آقای شیوا هئیت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، آقایان منجزی و بهداروند از دبیرخانۀ اجرایی جشنواره مستقر در اداره استعدادهای درخشان استان خوزستان حضور داشتند.
برگرفته از سایت : پورتال سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان