چهارشنبه, ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ / قبل از ظهر / | 2023-06-07
کد خبر: 5714 |
تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ | ارسال توسط :
۰
2
ارسال به دوستان
پ

مدیر کل کانون فارس گفت: جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی یکی از فعالیت‌های اصلی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در سطوح مختلف استانی، ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود و استان فارس در دوره‌های مختلف این جشنواره بین‌المللی، حضوری فعال داشته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون فارس، سعیدرضا کامرانی مدیر کل کانون پرورش کودکان و نوجوانان استان فارس در ادامه گفت: قصه‌گویی در کانون، یکی از ابزارهای مهم تربیتی محسوب می‌شود و ارائه بسیاری از مفاهیم بر اساس کتاب، کتاب‌خوانی و قصه‌گویی است.

مدیر کل کانون فارس افزود:  قصه‌گویی، تاریخی به قدمت آفرینش بشر دارد و یکی از مهم‌ترین ابزارها برای انتقال پیام است. بسیاری از آثار فاخر ادبیات فارسی از جمله کلیله‌ودمنه، گلستان سعدی، مثنوی مولوی و شاهنامه فردوسی به زبان داستان گفته شده و در باب تأثیر و  اهمیت ادبیات داستانی همین بس که پیام‌های مقدس الهی در قرآن کریم در قالب داستان ارائه شده است.

به باور کامرانی، قصه‌گویی به عنوان ابزار آموزشی باید در فرهنگ ما دوباره احیا شود، چون قصه، فقط برای کودکان و نوجوانان نیست؛ قصه‌گویی می‌تواند تفریحی پربار، سرگرم‌کننده و آموزشی برای همه سنین و اقشار جامعه باشد و می‌تواند به عنوان قالب هنری بی‌بدیل و رسانه‌ای قدرتمند،  نقش بسیار مثبتی را در  انتقال پیام و ترییت جامعه ایفا کند.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: در استان فارس  ۴۲ مرکز ثابت، ۶ مرکز سیار و ۶ مرکز پستی کانون پرورش در حال فعالیت هستند و کتاب‌ها را به نقاط مختلف استان فارس و  از جمله مناطق کم‌برخوردار می‌رسانند؛ در شرایط عادی و قبل از شیوع ویروس کرونا،  قصه‌گویان با مراجعه به روستاها و مناطق کم برخوردار، کودکان و نوجوانان را از موهبت قصه و قصه‌گویی برخوردار می‌کردند.

به گفته کامرانی بیش از ۶۰ درصد آثار منتشر شده در عرصه ادبیات کودک و نوجوان آثار ترجمه شده هستند. 

ادامه خبر...
فرشته طائرپور خالق و تهیه‌کننده‌ی آثار برای کودکان درگذشت

او ترجمه  را  به نوعی تعامل فرهنگی ارزشمند دانست و گفت:  بسیاری از آثار ادبیات فارسی هم به زبان‌های دیگر دنیا ترجمه شده است و ما فرهنگ و ادبیات غنی داریم که تکیه و توجه به آن‌ها می‌تواند باعث  شکوفایی  و ارتقا فرهنگ شود و وقتی فرهنگ ما مملو از آموزه‌های اسلامی و تمدن پربار ایران زمین است، چرا باید از داشته‌های خودمان غافل باشیم و دستمان را به سوی دیگر سرزمین‌ها دراز کنیم.  

کامرانی درباره علت این کم‌توجهی گفت: شاید بتوان گفت که حال فرهنگ خیلی خوب نیست؛ بسیاری تمایلی برای فعالیت در این عرصه ندارند چون نمی‌خواهند دغدغه نان داشته باشند.

او از همه فعالان عرصه داستان‌نویسی، تحقیق، شعر  و فعالان عرصه کودک نوجوان دعوت کرد که با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس همکاری کنند تا تعاملی ارزشمند در این امر صورت گیرد که هم باعث ارتقا کیفیت آموزش‌های کانون است و هم زمینه برای معرفی فعالان این عرصه را فراهم می‌کند.

مدیر کل کانون فارس، یکی از چالش‌های مهم ادبیات کودک و نوجوان را تعداد فراوان ناشران در ایران و چاپ آثار طریق ناشرانی دانست که به صورت غیرتخصصی به چاپ آثار عرصه کودک و نوجوان می‌پردازند.

به باور او کودکان، ارزشمندترین سرمایه برای ساختن فردایی روشن و بهترین و مهم‌ترین شهروندان جامعه هستند که توجه به تعلیم و تربیت آنها ضروری است.

منبع خبر : پایگاه خبری کانون نیوز

منبع خبر «» است و پایگاه خبری ماخ در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد ( 5714 ) را همراه با ذکر موضوع به شماره  300023496692  پیامک بفرمایید.با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه پایگاه خبری ماخ مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تأیید توسط پایگاه خبری تحلیلی ماخ در وب‌سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید، در غیر این‌صورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید